Van je hobby je beroep maken

Van je hobby je beroep maken

Heb je altijd al zelfstandig ondernemer willen zijn en van je hobby je beroep willen maken? Merijn Tijhuis is een 27 jarige enthousiaste ondernemer. Als alumni aan de SPECO (Sport, Economie en Communicatie ) in Tilburg heeft Merijn altijd al interesse gehad de sport, zowel te beoefenen als te volgen. Na een tussenjaar, waarin hij een reis heeft gemaakt door zowel Australië als Nieuw Zeeland is hij in 2008 afgestudeerd. Naast de sport, liggen zijn ambities in de evenementenbranche. Dit jaar is hij zijn eigen onderneming gestart, Fleeve, Flexibele Evenementen. Hier lopen inmiddels de eerste opdrachten binnen.

Naast zijn opleiding werkte Merijn ook parttime bij Intersport Megastore Hengelo, maar direct na zijn opleiding werd hem een leuke en interessante functie aanboden welke hij met twee handen aangreep. “Ik werd er afdelingshoofd van de afdeling outdoor en werd verantwoordelijk voor de afdeling. Een functie die ik ruim twee jaar met heel veel plezier heb bekleed en waarvan ik veel heb geleerd. In september ben ik begonnen met de opleiding eventmanagement om meer het reilen en zeilen van de evenementenbranche onder de knie te krijgen. Dit hoop ik dan weer in praktijk te kunnen brengen bij Fleeve”.

In de evenementenbranche kan Merijn zijn ambities kwijt. Het liefst organiseert hij grote (publieks) evenementen en is daarom zijn eigen bedrijf begonnen. “Fleeve is gericht op het organiseren van evenementen in samenwerking met verschillende gemeenten, VVV’s en andere instellingen. Fleeve is betrokken bij de gehele organisatie van de evenementen. Daarnaast zal Fleeve tijdens de evenementen een coördinerende rol vervullen. Ik ben betrokken geweest bij een tennisclinic van Sjeng Schalken via Intersport Megatore Hengelo en op dit moment ben ik bezig een boekenmarkt te organiseren. Via via kwam ik in contact met de VVV Oldenzaal. Samen waren we van mening dat er veel meer georganiseerd kan worden om publiek naar het centrum te trekken. Door een evenement te organiseren in de stad kan dit als aantrekkingskracht werken. Zo zijn we begonnen met een boekenmarkt, deze zal plaats gaan vinden op zondag 23 oktober 2011 (koopzondag).”

Fleeve heeft de gehele organisatie in handen, dit houdt in dat zij verantwoordelijk is voor de aanvraag van het evenement, regelen van standhouders, in elkaar zetten van een randprogramma en de financiën. Naast het organiseren van boekenmarkten kan Fleeve ook clinics, braderieën en congressen en culturele evenementen organiseren. “Samen met de opdrachtgever zorgen wij voor een topevenement.”

Merijn runt zijn bedrijf naast zijn huidige werkzaamheden bij Intersport. “Ik werk vijf dagen bij de Intersport Megastore, in mijn vrije dagen ben ik met Fleeve en de boekenmarkt bezig. Dit is momenteel goed te combineren Aangezien ik bij de Intersport soms ook ‘s avonds moet werken, ben ik ’s ochtend vrij. Deze uren kan ik dan ook prima besteden om mijn eigen bedrijf beter te promoten.”

Merijn heeft grote plannen met Fleeve. Uiteindelijk hoopt hij hier een fulltime baan aan over te houden met opdrachten door heel Nederland. Momenteel richt fleeve zich nog voornamelijk op de regio Twente/Overijssel. “Fleeve staat nu in de kinderschoenen, ik vind het een uitdaging om mijn eigen bedrijf goed te laten draaien.”

Bron: sport-netwerk.nl

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>