Streekproductenmarkt in tuin Palthe-Huis is succes

Streekproductenmarkt in tuin Palthe-Huis is succes

OLDENZAAL – De geur van versgebakken brood komt de bezoeker letterlijk tegemoet. Een betere binnenkomer is er welhaast niet voor de eerste streekproductenmarkt in de tuin van museum het Palthe-Huis.

Nicole Schabbink van de ambachtelijke bakkerij uit Saasveld lacht. Ze heeft er deze zaterdagmorgen duidelijk zin in. „Het loopt lekker door”, meldt ze enthousiast. Dat kan ook bijna niet anders voegt ze er meteen aan toe. „Want dit is een mooie locatie voor een streekproductenmarkt. De entourage is authentiek: historisch maar ook landelijk en vooral rustgevend. Omdat je in een afgesloten tuin zit, is het knus.”

In haar kraam verkoopt ze Twentse broodproducten; ter plekke gebakken in een mobiele bakkersoven, volgens aloude recepten. Van Dinkelbrood tot Sagenboord; en allemaal ongesneden, zoals vroeger. „Deze roggestoet is gebakken volgens recept van mijn opa.”

Maar er is veel meer dan brood. In totaal 16 kramen zijn er op deze eerste streekproductenmarkt in de Palthetuin. Het aanbod is divers: van groenten van het Groene Spoor tot fruit van Oold Bleank en van shiitakes uit Tilligte tot kaas uit Beuningen.

Oldenzaler Ben Hofland heeft zijn tas inmiddels vol met allerhande producten. Hij is blij met een streekproductenmarkt in eigen stad. „Anders was ik niet gegaan, nu wel.” Conservator Ruud olde Dubbelink van het Palthe-Huis is druk, hij schenkt de standhouders koffie in. Hij heeft de tijd; het museum gaat toch pas om twee uur open. Hij knikt: „De volgende keer moeten we de openingstijden op elkaar afstemmen. Want nu zijn er mensen, dan moet het museum ook open.” Organisator Merijn Tijhuis is tevreden. „Als er maar wat georganiseerd wordt, komen de mensen wel naar het Palthe-Huis en de -tuin. Wat dat betreft zijn de streekproductenmarkten een blijvertje op het programma.”

Bron: tctubantia.nl

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>