‘Wie van streekproducten houdt wil dit elke week’

‘Wie van streekproducten houdt wil dit elke week’

De boekenmarkten in de Oldenzaalse binnenstad waarover hij zich ontfermde werden een succes. Dat smaakte naar meer en dus kwam de opdracht om markten te mogen gaan organiseren in de tuin van het Palthe-Huis voor Merijn Tijhuis als geroepen. Zaterdag is er van 09.00 tot 15.00 uur de eerste streekproductenmarkt, in juni en augustus volgen er nog twee.

Je organiseert allerlei evenementen in Oldenzaal Wat heb je met de Boeskoolstad?
„Eigenlijk niet zoveel. Ik woon in Enschede en werk in de Intersport Megastore in Hengelo. Anderhalf jaar geleden kwam ik in contact met Henk-Jan van Essen van de VVV die meer bedrijvigheid in de stad wilde. Ik dacht toen net over het starten van een organisatiebureau. De boekenmarkt afgelopen jaar op Koninginnedag werd toen m’n eerste klus. In oktober is er nog een boekenmarkt geweest op het horecaplein.”

En dan nu een streekproductenmarkt. Die zijn er ook al in Delden en bij havezathe Het Everloo. Was het lastig deelnemers te porren?
„Nee, de ondernemers die ik heb benaderd bleken enthousiast over Oldenzaal, vooral vanwege de locatie. Er zijn voor de eerste markt zeventien kramen verhuurd. En het is gelukt een gevarieerd aanbod te kunnen presenteren. We hebben kaas, brood, vlees van de buffel en het Herefordrund, groente, fruit, wijn, honing en bessen. De intentie is dat deze streekmarkt geen concurrentie is maar juist een aanvulling. De organisator van de markt bij Het Everloo heeft zelfs enthousiast meegezocht naar ondernemers voor de Palthetuin. Daarbij, iemand die graag streekproducten op tafel zet, wil het liefst elke week zo’n markt.”

Is de tuin met zeventien kooplieden vol?
„Nee er zijn nog groeimogelijkheden. Met de kunstmarkt op Koninginnedag staan er 27 kramen in de tuin. Het merendeel van de deelnemers zaterdag heeft ook al voor de andere markten toegezegd. Dan hopen we wel op meer kramen.”

Heb je nog andere ideeën toegevoegd?
„Nee, we willen het laagdrempelig houden en hebben daarom gekozen voor eenzelfde opzet als op andere streekproductenmarkten. Meestal hebben de ondernemers wel wat te proeven en vaak zit er ook een verhaal bij hun product. Het zijn mensen die heel enthousiast zijn over dat wat ze verkopen. Met ondernemers van het horecaplein wordt een actie op touw gezet, marktbezoekers kunnen er tegen gereduceerd tarief een drankje drinken. Wat we voor ogen hebben is dat bezoekers van de streekproductenmarkt ook de stad in gaan en dat publiek uit het centrum naar de tuin komt.”

Eet/drink je zelf streekproducten?
„Ik ben al vaker in Delden geweest en koop altijd wel wat. Momenteel heb ik mosterd en honing in de kast staan, en heb nog wat snoep.” [INFO_KAAL]De andere streekproductenmarkten zijn op zaterdag 9 juni en 11 augustus. Op 12 mei en 25 augustus is er een brocantemarkt in de Palthetuin, op 8 september is er een stoffenmarkt.

Bron: Tc tubantia

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>